Dit moet je weten over fysiotherapie in Veenendaal

Fysiotherapie Veenendaal

Wanneer je klachten hebt aan spieren of gewrichten dan wordt je al snel doorgestuurd naar een fysio. Fysio is de afkorting van fysiotherapeut. Het is iemand die jouw lichaam uitwendig behandelt voor problemen aan spieren of gewrichten. Fysiotherapie in Veenendaal is zo gevonden, net als in de meeste andere grote steden in Nederland. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van een fysio?

De specialisaties

Allereerst heeft een fysiotherapeut meestal een specialisatie. Enkele veel voorkomende specialisaties in dit vakgebied zijn:

  • sportfysio
  • knieën
  • heupgewrichten
  • schouders en rug 
  • handen en voeten

Natuurlijk zijn er nog meer specialisaties. Er zijn ook fysiotherapeuten die meerdere specialisaties hebben waardoor ze je bij meerdere problemen kunnen helpen. Zoek in ieder geval altijd naar iemand die jouw specifieke probleem kent en het probleemgebied ook. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een goede fysiotherapeut maar je hebt de vrijheid om deze zelf uit te zoeken indien gewenst. 

Studeren en doorleren

Fysiotherapie is een opleiding op HBO niveau. Op de opleiding leer je hoe je vanuit het bewegend functioneren mensen kunt onderzoeken, behandelen en begeleiden. Je krijgt kennis op het gebied van het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden. Na de bachelor kan een fysiotherapeut ervoor kiezen om door te leren en zich te specialiseren. Dit gebeurt al deels tijdens de opleiding. Een fysiotherapeut leert bovendien vaak in de praktijk dus de kans bestaat dat je te maken krijgt met iemand in opleiding. 

Fysiotherapie Veenendaal

Dokter of fysio?

De stap om naar de fysiotherapeut te gaan is voor sommigen erg hoog. Het heeft een slechte naam of mensen denken dat ze beter af zijn in een ziekenhuis. Ga in ieder geval altijd eerst naar je huisarts. Hij of zij kan je adviseren over de beste gang van zaken. Wellicht is het in jouw geval goed om eerst naar het ziekenhuis te gaan. Het kan echter ook zo zijn dat de huisarts direct al opmerkt dat fysiotherapie voor jou de oplossing is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *