Heb ik relatieproblemen?

relatietherapie

Je hebt het gevoel dat het niet helemaal lekker loopt tussen jou en je partner. Je weet niet precies wat er aan de hand is en vraagt je af of jullie relatieproblemen hebben. Er zijn verschillende signalen waaraan je problemen in de relatie herkent. Irriteer je je aan kleine dingen? Vaak gaat het niet om het welbekende dopje op de tandpasta of de was die naast de wasmand ligt. Achter jouw irritaties gaat meestal onvrede schuil over hele andere zaken. Het is van belang om het over die achterliggende problemen te hebben. Veel stellen die uit elkaar gaan, geven achteraf aan dat er wel signalen waren van problemen, maar dat ze daar te weinig mee gedaan hebben. Dat is zonde. Om te voorkomen dat jullie problemen echt uit de hand lopen, is het belangrijk om de signalen op tijd te herkennen en actie te ondernemen voor het te laat is. Als je er vroeg bij bent, is het eenvoudiger om jullie relatie weer uit een dip te halen. Het is niet altijd makkelijk om hier samen uit te komen. Gelukkig hoeven jullie dit niet alleen te doen. Met hulp van relatietherapie komen jullie weer dichter bij elkaar.

Herken de signalen van problemen in jullie relatie

Relaties veranderen na verloop van tijd. Dat hoort erbij en is ook helemaal niet erg. De vlinders in je buik veranderen in een diepere band. Het is wel belangrijk dat er aantrekkingskracht tussen jullie blijft bestaan en dat jullie een goede basis hebben om op voort te bouwen ook als het even wat minder gaat. Een teken dat het niet goed zit in jullie relatie is als er geen sprake meer is van intimiteit. Soms is dit tijdelijk, maar als dit een langere periode het geval is, kan dit afstand tussen jullie creƫren en voelen jullie je minder verbonden met elkaar. Ruzies hoeven geen slecht teken te zijn. Het laat zien dat jullie elkaar niet koud laten. Hebben jullie felle ruzies, kunnen jullie onenigheden niet bijleggen of trekt je partner zich terug als jij kwaad wordt? Dit kunnen wel tekenen zijn van relatieproblemen. Zie je de positieve eigenschappen van je partner niet meer of benoemt hij alleen nog maar jouw slechte eigenschappen? Dit zet een grote druk op jullie relatie. Eigenschappen die je aan het begin van de relatie fijn vond, irriteren je nu. Waar je jaloezie in het begin van jullie relatie nog schattig vond, erger je je nu aan het bezitterige gedrag van je partner. Zo zijn er tal van signalen die duiden op problemen in jullie relatie. De kunst is ze te herkennen en er vervolgens wat mee te doen. Schakel hierbij de hulp in van een relatietherapeut.

relatietherapie

Hoe kan relatietherapie jullie helpen?

Relaties kennen vaste patronen. Als jij bijvoorbeeld boos wordt, trekt je partner een muur op waardoor jij nog bozer wordt. Tijdens de relatietherapie helpt de therapeut jullie deze patronen te herkennen. De therapeut zal ze benoemen en jullie helpen om de patronen te leren doorbreken. De relatietherapeut is objectief en door zijn uitgebreide ervaring herkent hij patronen meteen. De relatietherapeut begeleidt jullie om samen een weg te vinden om jullie problemen op te lossen. Jullie zijn van harte welkom voor een kennismaking en intake op locatie in Amsterdam. Ook in andere plaatsen verspreid over het land kan je terecht voor therapie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *