Samen tegen het virus

Portrait of beautiful mature woman doctor holding digital tablet and looking at camera. Confident female doctor using digital tablet with colleague talking in background at hospital. Latin nurse in labcoat and stethoscope in private clinic with medical team working.

Volgens minister-president Mark Rutte kunnen we het virus alleen bestrijden door er met het hele land voor te gaan. Hij geeft aan: “Alleen samen houden we het virus eronder”. Met samen bedoelt hij dat hij hoopt dat het hele land, jong en oud, zich aan de opgestelde maatregelen zal houden. Maar hoe houden we samen het virus dan tegen?

Het mondkapje       

Je ziet ze tegenwoordig overal en in allerlei verschillende kleuren en printjes, het mondkapje. Het straatbeeld in Nederland is sinds een jaar geleden nogal veranderd nu iedereen met mondkapjes op loopt. Hoewel er veel commentaar is op de mondkapjesplicht, blijkt toch dat het dragen van een mondkapje effectief is. Steeds meer mensen halen dan ook mondkapjes in huis, bijvoorbeeld via mondkapjes.nl. Niet alleen particulieren, maar ook steeds meer bedrijven moeten eraan geloven waardoor mondkapjes in grote getalen worden ingeslagen. Gelukkig hoeft de directeur van een bedrijf niet naar de winkel, maar kan hij makkelijk en veilig mondkapjes bestellen via internet. Doordat ook steeds meer bedrijven de mondkapjesplicht invoeren, zorgt dit op plekken waar veel mensen samen komen ook voor meer bescherming. Door dit, ja daar is het weer, samen te doen proberen we als land het virus onder controle krijgen.

De corona-test

Natuurlijk kan het gebeuren dat je toch besmet raakt. Je ervaart dan klachten zoals benauwdheid, een loopneus of het verlies van geur en smaak. Wanneer je een van deze klachten of andere klachten hebt of wanneer je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het corona-virus, wordt aangeraden om je te laten testen. Dit kan bij de GGD of bij een van de locaties van Coronatestnederland.nl. Het grote voordeel bij deze laatste partij, is dat zij gebruik maken van snel-testen. Wanneer je een test doet bij een van de locaties in het land, ontvang je al na 15 minuten de uitslag van de test. Je hoeft dus niet lang thuis te blijven om te wachten op de uitslag en wanneer je negatief bent kun je snel weer terug naar het dagelijkse leven. Door je direct te laten testen, wordt het virus sneller ontdekt en strijden we samen tegen het virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *