Vervoeren van een persoon

vrolijk

Een rolstoel is een goed hulpmiddel om personen in te vervoeren die zelf niet meer kunnen lopen, op deze manier kan de persoon toch nog mobiel blijven en erop uit trekken. Er zijn verschillende soorten rolstoelen in de webshop van rolstoelenshop.nl, herkenbaar zijn de grote wielen waarmee de gebruiker zelf de stoel voort kan bewegen. Een anders soort rolstoel kan worden geduwd door een tweede persoon, sommige modellen zijn voor beiden geschikt. Allerlei factoren bepalen wat voor soort stoel je nodig hebt, vergeet ook het postuur van degene niet die in de stoel moet zitten.  

Een transportrolstoel

De naam zegt het eigenlijk al, een transportrolstoel is een rolstoel om een persoon te transporteren. Door de kleine wielen aan de achterkant, kan de gebruiker de stoel zelf niet voortbewegen. Het lage gewicht is een van de kenmerken, en de compacte opbouw mogelijkheid. De stoel is ook perfect om mee te nemen in de kofferbak van de auto, voor kleine uitstapjes is de stoel uitermate goed geschikt. Je moet de stoel niet verwarren met een rolstoel welke geschikt is voor een taxibus. Een stoel voor een taxibus is gekeurd op andere eigenschappen en kenmerken.

Rolstoel

Rolstoel om te duwen

In principe heeft de stoel dezelfde functie als een transportrolstoel, echter is de duwrolstoel wat luxer uitgevoerd. Wel is het zo dat er bij deze stoel een tweede persoon nodig is om de stoel voort te bewegen, de stoel is echt bedoeld voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf te lopen of de stoel zelf voort te bewegen. Opvallend zijn ook de vier kleine wielen die de rolstoel heeft, aan de achterkant zijn twee handvatten om de stoel te kunnen duwen. Door de kleine wielen is het niet mogelijk om zelf de stoel voort te bewegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *